Categories
Uncategorized

Familieaktiviteter, som styrker sammenholdet

Familielivet kræver nærvær og tid, for at sammenholdet kan styrkes og kærligheden kan vokse sig endnu større. Den gyldne balance mellem familieliv og arbejdsliv kan dog være svær at finde. Hos Handyhand har vi et ønske om, at familier med en travl hverdag, kan få mere tid til hinanden. Derfor har vi skabt en platform, hvor du kan få hjælp til dine hverdagsopgaver i og uden for hjemmet. Rengøring og havearbejde er eksempler på nogle af de mest almindelige opgaver, som du kan få hjælp til gennem Handyhand.

Læs også: De 10 sjoveste opgaver på Handyhand

Den tid du køber hos Handyhand, når du får hjælp til en opgave, kan du i stedet bruge sammen med familien. Vi har derfor samlet vores bud på 7 sjove eller hyggelige familieaktiviteter, som du og din familie kan kaste jer ud i.

1. Gør som Sunes familie og pitch en ferie

Måske du ligesom lillebror Håkon gerne vil en tur til langbordistan, eller måske du hellere vil på vildmarksferie ligesom Håkons far? Her har I god mulighed for, at blive klogere på jeres egne og hinandens ønsker og drømme. For børnene er det også en lærerig oplevelse, at skulle researche og planlægge, samt præsentere sine tanker og idéer for andre. Hvis der er mindre børn i familien, kan I sagtens opdele jer i hold, så alle kan være med.

2. Træning med hele familien

Hvis I kan lide at være aktive sammen, ville det være oplagt med en træningssession. Her er mulighederne mange. En personlig underviser i yoga, mavedans eller en anden form for træning, kan skabe rammerne for en sjov familieaktivitet. I kan også lade jer inspirere af træningsvideoer på nettet, som I kan koble op til fjernsynet i stuen. På YouTube kan I også finde Just Dance videoer, som både er underholdende og giver sved på panden – sidstnævnte gælder måske særligt blandt forældrene.

Træning er også med til at reducere stress og risikoen for sygdomme. Derudover udskiller kroppen endorfiner når du træner, som er med til at gøre dig gladere. Alt sammen noget, som er sundt for dig og din familie. 

3. Tal om hvad der sker i samfundet

Hold jeres egen lille historie- eller samfundstime derhjemme. Her kan I sammen blive klogere på, hvad der sker rundt omkring i verden. Desuden kan det give børnene et fagligt forspring og bidrage til deres motivation i skolen. Her gælder det selvfølgelig om at finde nogle emner, som er passende i forhold til børnenes alder. Lav en spørgerunde, hvor I hver især kan fortælle, om I har hørt eller læst om noget nyt i løbet af dagen. I kan også se en film eller dokumentar, om et emne I synes er spændende. Der findes eksempelvis et bredt udvalg af dokumentarer på DR’s hjemmeside.

4. Tid til flere naturoplevelser

Det er sundt for børn at tilbringe tid i naturen, både for deres motorik, sundhed og trivsel. Der findes mange forskellige ting, som man kan lave i naturen. I kan tage en tur i skoven eller til stranden, for at finde ting til kreative DIY-projekter. I kan også tage på svampejagt, men her skal I være forsigtige, da nogle svampe er giftige. Måske du har børn, som synes at smådyr er rigtig spændende? I tilfælde heraf, kan I tage i skoven og undersøge dyrene nærmere, ved at medbringe et glas med lufthuller i låget og eventuelt et lupglas – men husk at dyrene har hjem i naturen og derfor skal sættes fri igen.

5. Byg et møbel sammen

Hvis I kan lide at være kreative, kan I lave et gør-det-selv projekt sammen. Dette kan eksempelvis være, at bygge et nyt møbel til jeres hjem, som børnene stolt kan vise frem til husets gæster. I kan også bygge jeres helt egen sæbekassebil, eller en fuglekasse til haven. Når børn får følelsen af, at de kan hjælpe de voksne og være med til at fuldføre et projekt, styrker det troen på egne evner og dermed deres selvtillid. 

6. Lav jeres egne flødeboller

Dette er en aktivitet, som kan foregå enten ude eller hjemme – det er helt op til jer. At lave flødeboller er en hyggelig måde at samle familien på, og nok også den aktivitet, som smager allerbedst. Hvis jeres familie har erfaring med det søde køkken, kan I sagtens kaste jer ud i, at gøre det derhjemme. Synes I i stedet, at det kunne være rart med lidt vejledning og gode råd undervejs, så findes der forskellige flødebollekurser rundt omkring i landet, både i Jylland, på Sjælland eller Fyn.

7. Måske 7-kabale er familiens nye spil?

7-kabale er en god gammel klassiker, som er populær hos både de store og de små. Selvom det efterhåden er blevet mere normalt at lægge den online, så er der altså noget hyggeligt over, at bruge fysiske kort. Der findes mange forskellige spil, som er sjove for hele familien. Skip-bo er også et godt bud, som blot kræver, at man har lært at tælle. Spillets regler minder en smule om Rommikub, men med kort i stedet for talbrikker. Ikke-teknologiske spil er også med til, at udvikle hjernen og hjælper automatisk børn med, at forbedre deres sproglige kompetencer, da der kommer fokus på samtalen mellem børn og voksne. 

Mere tid til nærvær

Ved hjælp af disse forskellige aktiviteter, kan du og din familie bruge den tid i har sammen, på at være nærværende i hinandens selskab. Har I brug for mere tid sammen, kan Handyhand hjælpe med at skabe luft i hverdagen, ved at hjælpe med nogle af de daglige pligter. På handyhand.dk kan du oprette din opgave med det samme.